Bulgur s hlívou a sojovou smetanou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1/2 hrnku bulguru
- 1 hrnek vody
- 100-150 g hlívy ústřičné
- 1/2 hrnku vody
- 1 kostička houbového bujónu, může být i zeleninový
- 2 lžíce sojové smetany
- pár kapek sojové omáčky-(nemusí být)
- sůl, pepř podle chuti
- trošku řepkového oleje
- 1/2 cibule
Postup Bulgur s hlívou a sojovou smetanou
Postup přípravy receptu
-
1/2 hrnku buguru dáme vařit s hrnkem vody a půl kostičkou houbového bujónu, vaříme cca 15 minut.
Na řepkovém oleji zesklovatíme cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu, malinko osolíme, opepříme, přidáme půl kostičky bujónu, zalijeme cca 1 dcl vody a dusíme zhruba 10 minut
Po 15 minutách bulgur odstavíme ze zdroje tepla, pokud je v něm ještě voda, dáme bulgur do síta a scedíme ho. Scezený bulgur přidáme do podušené hlívy a směs promícháme, můžeme pokapat sojovou omáčkou. Přidáme 2 lžíce tekuté sojové smetany, jídlo už jen společně prohřejeme a podáváme.