Bulgur s hlívou a sojovou smetanou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 hrnku bulguru
1 hrnek vody
100-150 g hlívy ústřičné
1/2 hrnku vody
1 kostička houbového bujónu, může být i zeleninový
2 lžíce sojové smetany
pár kapek sojové omáčky-(nemusí být)
sůl, pepř podle chuti
trošku řepkového oleje
1/2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. 1/2 hrnku buguru dáme vařit s hrnkem vody a půl kostičkou houbového bujónu, vaříme cca 15 minut.

  2. Na řepkovém oleji zesklovatíme cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu, malinko osolíme, opepříme, přidáme půl kostičky bujónu, zalijeme cca 1 dcl vody a dusíme zhruba 10 minut

  3. Po 15 minutách bulgur odstavíme ze zdroje tepla, pokud je v něm ještě voda, dáme bulgur do síta a scedíme ho. Scezený bulgur přidáme do podušené hlívy a směs promícháme, můžeme pokapat sojovou omáčkou. Přidáme 2 lžíce tekuté sojové smetany, jídlo už jen společně prohřejeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!