Bůčková sekanáKorbáčik

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého masa z bůčku
1 dl neslazeného Tatra mléka nebo smetany
5 kávových lžiček Podravky
2 kávové lžičky kremžské hořčice
4 polévkové lžíce nakrájené zelené nati lahůdkové cibule
6 ks sýra Korbáčik (2 balíčky po 30 g)
1 nadrobno nakrájená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe večer v míse důkladně promícháme bůček s mlékem a kořením a dáme v uzavřené nádobě do lednice přes noc uležet. Pokud připravujeme tentýž den, necháme uležet alespoň hodinu.

  2. Odpočatou směs znovu promícháme, rozdělíme na 2 části a z každé vytvoříme“šišku“, jako na klasickou sekanou.

  3. Do každé šišky navlhčenou rukou utvoříme hlubší žlábek, který vytřeme hořčicí. Pak vysypeme cibulovou natí a vtlačíme 3 copánky sýra.

  4. Takto naplněné šišky uzavřeme, povrch navlhčenou rukou uhladíme a dáme do pekáčku na nakrájenou cibuli.

  5. Podlijeme 1 dl horké vody, vložíme do předehřáté trouby a na plný výkon (mám plynovou) pečeme 15 minut.

  6. Poté ubereme na polovinu a za občasného podlití horkou vodou a přeléváním výpekem pečeme 20-25 minut do hezké zlaté barvy.

  7. Hotovou sekanou podáváme jako hlavní chod s tím, co máme rádi.

  8. Druhý den se hodí nakrájená na tenčí plátky jako vydatná snídaně nebo večeře na výpekem namazaném čerstvém chlebu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!