Bůčková sekanáKorbáčik
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg mletého masa z bůčku
- 1 dl neslazeného Tatra mléka nebo smetany
- 5 kávových lžiček Podravky
- 2 kávové lžičky kremžské hořčice
- 4 polévkové lžíce nakrájené zelené nati lahůdkové cibule
- 6 ks sýra Korbáčik (2 balíčky po 30 g)
- 1 nadrobno nakrájená cibule
Postup Bůčková sekanáKorbáčik
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe večer v míse důkladně promícháme bůček s mlékem a kořením a dáme v uzavřené nádobě do lednice přes noc uležet. Pokud připravujeme tentýž den, necháme uležet alespoň hodinu.
Odpočatou směs znovu promícháme, rozdělíme na 2 části a z každé vytvoříme“šišku“, jako na klasickou sekanou.
Do každé šišky navlhčenou rukou utvoříme hlubší žlábek, který vytřeme hořčicí. Pak vysypeme cibulovou natí a vtlačíme 3 copánky sýra.
Takto naplněné šišky uzavřeme, povrch navlhčenou rukou uhladíme a dáme do pekáčku na nakrájenou cibuli.
Podlijeme 1 dl horké vody, vložíme do předehřáté trouby a na plný výkon (mám plynovou) pečeme 15 minut.
Poté ubereme na polovinu a za občasného podlití horkou vodou a přeléváním výpekem pečeme 20-25 minut do hezké zlaté barvy.
Hotovou sekanou podáváme jako hlavní chod s tím, co máme rádi.
Druhý den se hodí nakrájená na tenčí plátky jako vydatná snídaně nebo večeře na výpekem namazaném čerstvém chlebu.