Bůček pečený v sáčku a pomalu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g bůčku
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- 150-200 ml piva
- 2 lžíce oleje
- lžíce dijonské hořčice
- chilli pasta
- uzená paprika
- kmín
- sůl
- pepř
- sáček na pečení
Postup Bůček pečený v sáčku a pomalu
Postup přípravy receptu
-
Omytý a osušený bůček na kůži nařízneme na čtverečky. Z oleje, hořčice, tří utřených stroužků česneku a koření smícháme směs na potření.
Maso ze všech stran osolíme a důkladně vetřeme připravenou směs. Necháme nejméně hodinu odležet. Nejlépe přes noc.
Do sáčku dáme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso, nalijeme pivo a uzavřeme. Dáme do pekáčku a uděláme 2-3 malé dírky. Pečeme 15 minut na 200 st. Poté teplotu stáhneme na 160 st. a pečeme cca 2-2.5 hodiny.
Sáček ze začátku přikryjeme alobalem, aby se shora maso nepřipékalo. Před koncem pečení sáček rozřízneme (pozor na páru) a maso dopečeme do křupava.