Falešně opilé smetanové kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 balení kuřecích prsíček
plnotučná hořčice
olivový olej extra virgin
tymián (nejlépe čerstvý)
zakysaná smetana (pro jemnější chuť smetana ke šlehání)
1 trojúhelníček tavené sýru (může být a nemusí)
polotučné mléko
nealkoholické pivo
středně velká cibule (může být i červená)
česnek
sůl
pepř
kari
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si očistíme a nakrájíme na kostičky, příp. nudličky, kuřecí prsíčka. Prolisujeme si 3-4 středně velké stroužky česneku a pokapeme kuře trochou olivového oleje. Přidáme nejlépe čerstvý tymián, 2 lžíce plnotučné hořčice, kari, trochu soli a vše promícháme. Dáme v přikryté mističce do ledničky. Ráno můžeme promíchat.

  2. V poledne či večer si na dobře rozpálené pánvičce s olivovým olejem necháme zesklovatět cibulku. Přidáme kuřecí masíčko a necháme orestovat do zlatova.

  3. Během toho si ve větším hrnečku smícháme 1,5 lžíce zakysané smetany, dolijeme mlékem. Přidáme trojúhelníček taveného sýru, 2 stroužky česneku, čerstvou bazalku a trochu pepře.

  4. Dobře promícháme a vlijeme na pánvičku ke kuřeti kde přidáme trochu nealkoholického piva. Vaříme za občasného míchání cca 20-30 minut.

  5. Podle potřeby dochutíme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, popř. pečivo. Zvládne i začátečník.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!