Falešně opilé smetanové kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 balení kuřecích prsíček
- plnotučná hořčice
- olivový olej extra virgin
- tymián (nejlépe čerstvý)
- zakysaná smetana (pro jemnější chuť smetana ke šlehání)
- 1 trojúhelníček tavené sýru (může být a nemusí)
- polotučné mléko
- nealkoholické pivo
- středně velká cibule (může být i červená)
- česnek
- sůl
- pepř
- kari
- čerstvá bazalka
Postup Falešně opilé smetanové kuře
Postup přípravy receptu
-
Den předem si očistíme a nakrájíme na kostičky, příp. nudličky, kuřecí prsíčka. Prolisujeme si 3-4 středně velké stroužky česneku a pokapeme kuře trochou olivového oleje. Přidáme nejlépe čerstvý tymián, 2 lžíce plnotučné hořčice, kari, trochu soli a vše promícháme. Dáme v přikryté mističce do ledničky. Ráno můžeme promíchat.
V poledne či večer si na dobře rozpálené pánvičce s olivovým olejem necháme zesklovatět cibulku. Přidáme kuřecí masíčko a necháme orestovat do zlatova.
Během toho si ve větším hrnečku smícháme 1,5 lžíce zakysané smetany, dolijeme mlékem. Přidáme trojúhelníček taveného sýru, 2 stroužky česneku, čerstvou bazalku a trochu pepře.
Dobře promícháme a vlijeme na pánvičku ke kuřeti kde přidáme trochu nealkoholického piva. Vaříme za občasného míchání cca 20-30 minut.
Podle potřeby dochutíme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, popř. pečivo. Zvládne i začátečník.