Kuřecí maso s dýní hokkaido
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna /čtvrtky
- 1 plátek másla
- 1 cibule
- kousek čerstvého zázvoru (cca 3cm)
- 100 ml pomerančového džusu
- 200 ml zeleninového vývaru
- 200 g očištěné dýně hokkaido
- 100 g očištěné cukety
- 1 lžička solamylu
- 1/2 lžičky sladké mleté papriky
- sůl
- mletý pepř
- čerstvá zelená petrželka
Postup Kuřecí maso s dýní hokkaido
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso opláchneme, vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na větší kostky. Dýni a cuketu nakrájíme na širší špalíčky, zázvor nakrájíme na úzké nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci na rozpáleném másle zpěníme dosklovata cibulku, přidáme okořeněné maso, zázvor a prudce orestujeme. Zaprášíme paprikou, promícháme a ihned podlijeme pomerančovým džusem.
Pod pokličkou dusíme 15 minut. Poté přidáme dýni s cuketou, 150 ml vývaru a dusíme ještě 10 minut. Ve zbytku chladného vývaru rozmícháme solamyl, vlijeme do šťávy a minutu provaříme.
Dle chuti a potřeby přidáme špetičku pepře, dosolíme a podáváme posypané čerstvou petrželkou. Jako příloha se hodí rýže, jsou vhodné i těstoviny.