Kuřecí maso s dýní hokkaido

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna /čtvrtky
1 plátek másla
1 cibule
kousek čerstvého zázvoru (cca 3cm)
100 ml pomerančového džusu
200 ml zeleninového vývaru
200 g očištěné dýně hokkaido
100 g očištěné cukety
1 lžička solamylu
1/2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
mletý pepř
čerstvá zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso opláchneme, vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na větší kostky. Dýni a cuketu nakrájíme na širší špalíčky, zázvor nakrájíme na úzké nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci na rozpáleném másle zpěníme dosklovata cibulku, přidáme okořeněné maso, zázvor a prudce orestujeme. Zaprášíme paprikou, promícháme a ihned podlijeme pomerančovým džusem.

  3. Pod pokličkou dusíme 15 minut. Poté přidáme dýni s cuketou, 150 ml vývaru a dusíme ještě 10 minut. Ve zbytku chladného vývaru rozmícháme solamyl, vlijeme do šťávy a minutu provaříme.

  4. Dle chuti a potřeby přidáme špetičku pepře, dosolíme a podáváme posypané čerstvou petrželkou. Jako příloha se hodí rýže, jsou vhodné i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!