Broskvový zákusek

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
3 vejce
1 balíček vanilkového cukru
80 g krupicového cukru
80 g polohrubé mouky
20 g kakaa
tuk (na vymazání formy)
hrubá mouka (na vysypání formy)
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
asi 150 g moučkového cukru (dle chuti)
200 ml smetany ke šlehání
mléko (na zředění tvarohu)
20 g želatiny
broskvový kompot
Likérová náplň:
200 ml vaječného likéru
5 g želatiny
200 g zakysané smetany
1 balíček vanilkového cukru
Ozdoba:
broskve
čokoláda (hoblinky)
lístky máty

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, bílky ušleháme na pevný sníh. Obě hmoty spojíme, vmícháme mouku a kakao.

  2. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy (26 cm).

  3. Pečeme v troubě na 180 C asi 30 minut. Poté necháme ve formě zchladnout.

  4. Tvaroh smícháme s cukrem a vyšlehanou šlehačkou.

  5. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody, necháme nabobtnat, pak zahřejeme téměř k varu. Horkou želatinu vlijeme do připravené tvarohové hmoty a vyšleháme.

  6. Broskve nakrájíme na plátky, rozložíme je po obvodu formy na korpus a nalijeme polovinu tvarohové náplně.

  7. Rozložíme zbytek broskví, rozetřeme zbylou náplň.

  8. Dáme do lednice ztuhnout.

  9. Vaječný likér zahřejeme, necháme v něm rozpustit želatinu.

  10. Vmícháme zakysanou smetanu s cukrem.

  11. Likérovou náplň rozetřeme na povrch ztuhlé tvarohové náplně a dáme znovu do lednice. Nakonec zákusek dozdobíme zbylými broskvemi, čokoládovými hoblinkami a lístky


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!