Broskvový tvarohový dort s limetkou

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
200 g kakaových BeBe sušenek
130 g másla
2 lžičky rýžového sirupu
Náplň:
400 g smetany ke šlehání
200 g cukru moučka
1 vanilinový cukr
200 g čerstvého sýra (Lučina, žervé,...)
250 g polotučného tvarohu
1 limetka
1,5 balení želatinového ztužovače
150 ml vlažné vody
Želé:
2 velké broskvové kompoty
2 ks dortového želé

Postup přípravy receptu

  1. Nadrtíme sušenky, promícháme s rozpuštěným máslem a rýžovým sirupem a napěchujeme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Dáme do lednice.

  2. Vyšleháme vychlazenou smetanu, vmícháme cukr, vanilinový cukr, čerstvý sýr a tvaroh. Na závěr přidáme kůru a šťávu z půlky limetky. Ve větší míse umícháme ztužovač se 150 ml vlažné vody metličkou, postupně do něj vmícháme krém. Náplň rozetřeme na sušenkový základ a dort dáme do lednice.

  3. Šťávu z obou kompotů smícháme s 2 ks dortového želé a připravíme želé podle návodu. Broskve nakrájíme na plátky (většinou stačí z 1 kompotu) a poklademe na dort. Zalijeme lehce vlažným želé. Dort necháme aspoň 4 hodiny ztuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!