Broskvový tvarohový dort
Recepty, DortySuroviny
- Těsto:
- 170 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- 170 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 170 g másla
- 4 vejce
- Náplň:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 1/2 kg tvarohu
- 180 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- šťáva z 1 citronu
- 1 želatinový ztužovač
- Ozdoba:
- broskvový kompot
- 250 ml vody (nebo šťávy z kompotu)
- 1 dortové želé (čiré)
Postup Broskvový tvarohový dort
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a solí, přidáme cukry, změklé máslo a vejce. Šlehačem vyšleháme na hladké těsto.
Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme.
Vychladlý korpus podélně rozřízneme.
Na náplň vyšleháme smetanu ke šlehání se ztužovačem do tuha. Tvaroh, cukry a šťávu z citronu vymícháme do hladka.
Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do tvarohu. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku.
Náplň vylijeme na polovinu korpusu v dortové formě, na ni položíme druhou polovinu a mírně přitlačíme.
Broskve naskládáme na vrch korpusu. Připravíme dortové želé podle návodu na sáčku a nalijeme ho na broskve.
Dort dáme ztuhnout do lednice.