Broskvový moučník s polevou z broskvových povidel

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
300 g jemného krystalového cukru
4 vejce
12 lžic vlažné vody
12 lžic oleje
1/2 prášku do pečiva
Krém:
1 smetana 33%
1 ztužovač šlehačky
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
100 g cukru
Poleva:
1 vanilkový pudink
200 ml broskvový džus (povidla nebo šťáva apod.)
200 ml vody
1 lžíce cukru
tak 6 broskví

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto si našleháme celá vejce s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva, dáme na plech s pečícím papírem a upečeme na 180°C, 20-30 minut podle trouby a po upečení ho necháme vystydnout.

  2. Mezi tím si uděláme krém, Našleháme si šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, do hotové přimícháme zakysané smetany a cukr, všechno lehce promícháme a celý vychladlý korpus potřeme.

  3. Na krém poskládáme broskve, které nakrájené na měsíčky.

  4. Polevu si připravíme tak, že z vody a broskvovými povidly umícháme roztok, z kterého si uvaříme pudink, když je hotový, tak ho stálým mícháním mírně prochladíme a natřeme ho na broskve a necháme chvíli v chladnu, krájíme na kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!