Broskvový moučník s polevou z broskvových povidel
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 300 g jemného krystalového cukru
- 4 vejce
- 12 lžic vlažné vody
- 12 lžic oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 1 smetana 33%
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 100 g cukru
- Poleva:
- 1 vanilkový pudink
- 200 ml broskvový džus (povidla nebo šťáva apod.)
- 200 ml vody
- 1 lžíce cukru
- tak 6 broskví
Postup Broskvový moučník s polevou z broskvových povidel
Postup přípravy receptu
-
Na těsto si našleháme celá vejce s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva, dáme na plech s pečícím papírem a upečeme na 180°C, 20-30 minut podle trouby a po upečení ho necháme vystydnout.
Mezi tím si uděláme krém, Našleháme si šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, do hotové přimícháme zakysané smetany a cukr, všechno lehce promícháme a celý vychladlý korpus potřeme.
Na krém poskládáme broskve, které nakrájené na měsíčky.
Polevu si připravíme tak, že z vody a broskvovými povidly umícháme roztok, z kterého si uvaříme pudink, když je hotový, tak ho stálým mícháním mírně prochladíme a natřeme ho na broskve a necháme chvíli v chladnu, krájíme na kostičky.