Broskvová povidla

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg broskví
120 g jemného krystalového cukru
1 polévková lžíce konzervačního přípravku proti kvašení (na zeleninu a ovoce do každé sklenice)
100 ml vody na sklenici

Postup přípravy receptu

  1. Broskve hodně zralé si omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky, které dáme do hrnce, přidáme pár lžic vody a rozváříme. Každou chvíli pomícháme, až je vše v tekutém stavu, přidáme cukr, stále vaříme a mícháme na menší teplotu, ne na plno, aby se nám nepřichytily. Povidla jsou hotová, když nepadají ze lžíce!

  2. Nalijeme do čistých sklenic tak do 3/4 a do každé sklenice přidáme 1 lžíci konzervačního prášku rozmíchaného ve 100 ml vody a dolijeme, povidla necháme vychladnout, až pak zavíčkujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!