Broskvová povidla
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 kg broskví
- 120 g jemného krystalového cukru
- 1 polévková lžíce konzervačního přípravku proti kvašení (na zeleninu a ovoce do každé sklenice)
- 100 ml vody na sklenici
Postup Broskvová povidla
Postup přípravy receptu
-
Broskve hodně zralé si omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky, které dáme do hrnce, přidáme pár lžic vody a rozváříme. Každou chvíli pomícháme, až je vše v tekutém stavu, přidáme cukr, stále vaříme a mícháme na menší teplotu, ne na plno, aby se nám nepřichytily. Povidla jsou hotová, když nepadají ze lžíce!
Nalijeme do čistých sklenic tak do 3/4 a do každé sklenice přidáme 1 lžíci konzervačního prášku rozmíchaného ve 100 ml vody a dolijeme, povidla necháme vychladnout, až pak zavíčkujeme.