Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

6 ks rýžového papíru
70 g seitanu
50 g sterilovaných mungo klíčků
100 g hlívy ústřičné
30 g rýžových nudlí
2 jarní cibulky
olej
sójová omáčka
rybí omáčka
kousek zázvoru o velikosti menšího palce
citronová šťáva
bílek

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si předem zálivku k závitkům: do mističky nalijeme ½ lžíce sójové omáčky, zakápneme 10-ti kapkami citronové šťávy.

  2. Kousek jarní cibulky drobně nakrájíme a vložíme do mističky. Kousek, (opravdu malý kousek), česneku jemně nasekáme a spolu s ochucenou sójovou omáčkou promícháme. Necháme odležet.

  3. Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme změknout. Hlívu nakrájíme na jemné plátky. Seitan nakrájíme na tenké nudličky, cibulku nakrájíme šikmým řezem na tenké plátky. Zázvor nastrouháme.

  4. Rýžové nudle scedíme a nakrájíme na kratší kousky.

  5. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme hlívu, kterou restujeme 5 minut. Poté přidáme seitan, cibulku, zázvor a promícháme. Vmícháme 2 lžičky sójové omáčky a 1 lžičku rybí omáčky, bambusové výhonky a rýžové nudle. Pořádně promícháme a stáhneme z plamene.

  6. Troubu předehřejeme na 250°C. Do široké misky nalijeme teplou vodu, do které ponoříme rýžový papír.

  7. Když změkne, položíme si jej na talíř, pomažeme bílkem a téměř doprostřed, lehce ke kraji položíme hromádku náplně. Tu upravíme tak, aby byla rovnoměrně rozvrstvená do tvaru obdélníku a nesahala více než 2 cm od okraje papíru. Poté kraje papíru ohneme směrem dovnitř a náplň zamotáme. Vždy, když vyndáme papír z vody, vložíme do misky další, aby změkl, než svineme závitek.

  8. Po naplnění pokládáme závitky na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem a dáme asi 5 minut péct dokřupava.

  9. Na talíři polijeme zálivkou ze sójové omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!