Celozrnné placky se svěží masovo-zeleninovou náplní
Recepty, OstatníSuroviny
- Placky:
- 70 g celozrnné mouky
- 20 g hladké mouky
- 2 lžičky olivového oleje
- 50 ml vody
- 1 rovná lžička sušeného droždí
- špetka soli
- Náplň:
- 70 g mletého hovězího masa
- 1 velká cibule nebo 2 drobnější jarní cibulky
- 50 g červené papriky
- 3 cherry rajčata
- 1/4 avokáda
- 1/2 lžičky římského kmínu
- citronová kůra nastrouhaná asi z 1/4 citronu
- 1/2 stroužku česneku
- sůl
- olej
Postup Celozrnné placky se svěží masovo-zeleninovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Obě mouky smíchejte se solí, udělejte doprostřed důlek a vlijte do něj vlažnou vodu. Ve vodě rozmíchejte sušené droždí, nechte chvíli odstát a poté zpracujte spolu s olivovým olejem. Nechte kynout a poté vyválejte dvě placky na pomoučněném vále. Můžete je vytvarovat i rukama. Průměr placek by měl být asi 12 cm. Placky položte na lehce pomoučněný plech a vložte do trouby vyhřáté na 190°C. Pečte asi 20 minut. Komu se nechtějí dělat placky, určitě si vystačí s pita chlebem.
Avokádo nakrájejte na slabší plátky, rajčata na čtvrtky, papriku na proužky a cibulku šikmým řezem na plátky. Římský kmín rozdrťte v hmoždíři a česnek utřete se solí.
Na rozpálenou pánev vložte mleté maso, přidejte drcený římský kmín a opékejte. K opečenému masu přidejte papriku, cibulku a citronovou kůru, česnek, dosolte a promíchejte. Chvíli restujte a přidejte rajčata. Rajčata prohřejte. Nakonec stáhněte z ohně a lehce vmíchejte avokádo. Placky ohněte a naplňte směsí.