Vločkové lívance s kaštanovým krémem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

50 g ovesných vloček
200 ml mléka
2 lžíce třtinového cukru
1 vejce
60 g hladké mouky
40 g celozrnné pšeničné mouky
1 lžíčka (4g)kypřícího prášku
50 g bílého jogurtu
Kaštanový krém:
100 g vyloupaných uvařených kaštanů (tzn. Asi 180g neloupaných kaštanů)
120 ml mléka
1 lžička medu
Skořice
Hruškový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Necháme v hrnci vařit vodu na kaštany. Kaštany nařízneme křížem na špičce a vložíme do vroucí vody. Vaříme 25 minut. Poté je ještě teplé vyloupeme. 100 g kaštanů rozemeleme nebo rozsekáme na jemno. (Kaštany, které zbudou, můžeme nasekat nahrubo, opražit na pánvi a zdobit jím lívance.) Zalijeme mlékem a vaříme na mírném ohni asi 15 minut do zhoustnutí. Nakonec můžeme dosladit medem.

  2. Mléko lehce ohřejeme a zalijeme jím ovesné vločky s třtinovým cukrem. Necháme nasáknout alespoň 15 minut. Poté odebereme vrchovatou lžíci namočených vloček a dáme je stranou. Vločky v mléce rozmixujeme. Přidáme odebrané vločky, jogurt, vejce, mouky a kypřící prášek. Důkladně promícháme a necháme 10 minut odstát. Je-li těsto příliš tekuté, zahustíme ještě trochou mouky.

  3. Poté smažíme lívanečky na olejem vytřené pánvi nebo v lívanečníku. Opékáme pozvolna z obou stran dozlatova. Kompotované hrušky nakrájíme na plátky. Lívance potíráme kaštanovým krémem a podáváme s hruškami, posypané skořicí popř. opraženými kaštany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!