Rajčatová polévka s jáhlami a hlívou ústřičnou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 menší cibule – 70 g
- 70 g mrkve
- 2 lžíce oleje
- 100 g hlívy ústřičné
- 200 g loupaných rajčat (sterilovaných;½ plechovky)
- 1/2 l zeleninového vývaru
- 30 g jáhel
- 2 tobolky kardamomu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- petržel
Postup Rajčatová polévka s jáhlami a hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na malé kostičky.
Tobolky kardamomu rozloupneme a semínka rozdrtíme v hmoždíři.
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme mrkev a minutu restujeme.
Vmícháme protlak, drcený kardamom a promícháme. Zalijeme drcenými rajčaty a vývarem, osolíme a vaříme doměkka.
Jáhly spaříme horkou vodou. Alespoň 3x, aby ztratily nahořklou chuť.
Hlívu nakrájíme na proužky.
Polévku rozmixujeme dohladka, poté vrátíme zpět na plotnu, přidáme hlívu. Vaříme 5 minut.
Poté do polévky vložíme jáhly a vaříme 10-15 minut než jáhly změknou.
Na talíři posypeme nasekanou petrželí.