Rajčatová polévka s jáhlami a hlívou ústřičnou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší cibule – 70 g
70 g mrkve
2 lžíce oleje
100 g hlívy ústřičné
200 g loupaných rajčat (sterilovaných;½ plechovky)
1/2 l zeleninového vývaru
30 g jáhel
2 tobolky kardamomu
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl
petržel

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na malé kostičky.

  2. Tobolky kardamomu rozloupneme a semínka rozdrtíme v hmoždíři.

  3. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme mrkev a minutu restujeme.

  4. Vmícháme protlak, drcený kardamom a promícháme. Zalijeme drcenými rajčaty a vývarem, osolíme a vaříme doměkka.

  5. Jáhly spaříme horkou vodou. Alespoň 3x, aby ztratily nahořklou chuť.

  6. Hlívu nakrájíme na proužky.

  7. Polévku rozmixujeme dohladka, poté vrátíme zpět na plotnu, přidáme hlívu. Vaříme 5 minut.

  8. Poté do polévky vložíme jáhly a vaříme 10-15 minut než jáhly změknou.

  9. Na talíři posypeme nasekanou petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!