Brambory zapečené s klobásou a žampiony

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

asi 1.5 kg brambor
2 větší klobásy (měla jsem domácí)
6 velkých žampionů
sádlo
200 g zakysané smetany
4 vejce
sůl
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory nakrájíme na teninké plátky, nožem nebo na okurkovém struhadle. Posolíme, bohatě okmínujeme a promícháme. Klobásy i žampiony nakrájíme na silnější plátky. Zapékací mísu vymažeme sádlem.

  2. Do zapékací mísy rozložíme 1/3 ochucených plátků brambor, na ně polovinu koleček klobásy a plátků žampionů. Pokryjeme druhou třetinou brambor, poklademe zbytkem klobásy a žampionů a poslední vrstvou je zbytek brambor. Zakapeme rozpuštěným sádlem a dáme péct do trouby na 200°C.

  3. V zakysance rozmícháme vejce, lehce osolíme a po půlhodině pečení směs vlijeme na brambory a dopečeme (přibližně 40-50 mniut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!