Bramborovo-jáhlové placky s povidly
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 2 menší brambory uvařené ve slupce (po uvaření cca 250 g)
- cca 3 lžíce jáhlové mouky
- špetka soli
- olej na smažení
- švestková povidla
Postup Bramborovo-jáhlové placky s povidly
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme a najemno nastrouháme.
Promícháme se špetkou soli a postupně přidáváme mouku a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Množství mouky záleží na typu a moučnatosti brambor.
Z těsta pomoučněnýma rukama tvarujeme menší placičky, které ještě z obou stran poprášíme jáhlovou moukou.
Kvalitní nepřilnavou pánev pokapeme několika kapkami oleje, který rozetřeme po celé ploše.
Na rozehřáté pánvi placičky z obou stran opečeme. Při obracení je dobré opět přidat kapičku oleje a rozetřít ji, aby se placky nesmažily zcela nasucho.
Usmažené placičky podáváme se švestkovými povidly nebo s klevelou.