Bramborovo-jáhlové placky s povidly

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2 menší brambory uvařené ve slupce (po uvaření cca 250 g)
cca 3 lžíce jáhlové mouky
špetka soli
olej na smažení
švestková povidla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme a najemno nastrouháme.

  2. Promícháme se špetkou soli a postupně přidáváme mouku a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Množství mouky záleží na typu a moučnatosti brambor.

  3. Z těsta pomoučněnýma rukama tvarujeme menší placičky, které ještě z obou stran poprášíme jáhlovou moukou.

  4. Kvalitní nepřilnavou pánev pokapeme několika kapkami oleje, který rozetřeme po celé ploše.

  5. Na rozehřáté pánvi placičky z obou stran opečeme. Při obracení je dobré opět přidat kapičku oleje a rozetřít ji, aby se placky nesmažily zcela nasucho.

  6. Usmažené placičky podáváme se švestkovými povidly nebo s klevelou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!