Zelí po indicku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky černého hořčičného semínka
- 1/2 lžičky koření Garam masala
- 1/2 lžičky kurkumy
- chilli koření (množství dle chuti a pálivosti)
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- 1 cibule
- 1/3 hlávky bílého zelí (nakrájené na nudličky)
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup Zelí po indicku
Postup přípravy receptu
-
V hlubším nepřilnavém hrnci či pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme římský kmín a hořčičné semínko.
Poté přidáme garam masala, kurkumu, chili, promícháme a minutu opékáme.
Přisypeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání necháme cibuli zesklovatět.
Poté přidáme nakrájené zelí, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
Kdo má rád křupavější zelí, stačí 5-10 minut, pro ty, co chtějí zelí zcela uvařené, počítáme asi 15 minut.
Na závěr vmícháme drobně nasekaný koriandr. Podáváme s rýží.