Zelí po indicku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 lžíce oleje
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky černého hořčičného semínka
1/2 lžičky koření Garam masala
1/2 lžičky kurkumy
chilli koření (množství dle chuti a pálivosti)
1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 stroužek česneku (prolisovaný)
1 cibule
1/3 hlávky bílého zelí (nakrájené na nudličky)
sůl
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. V hlubším nepřilnavém hrnci či pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme římský kmín a hořčičné semínko.

  2. Poté přidáme garam masala, kurkumu, chili, promícháme a minutu opékáme.

  3. Přisypeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání necháme cibuli zesklovatět.

  4. Poté přidáme nakrájené zelí, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.

  5. Kdo má rád křupavější zelí, stačí 5-10 minut, pro ty, co chtějí zelí zcela uvařené, počítáme asi 15 minut.

  6. Na závěr vmícháme drobně nasekaný koriandr. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!