Kuřecí paličky v hříbkovo-bylinkové smetanové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 ks kuřecích paliček
- citronová šťáva z 1 citrónu
- 2 polévkové lžíce másla
- sůl
- pepř
- 6 lístků šalvěje
- 2 větvičky čerstvého citronového tymiánu (nebo malá lžička sušeného)
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 50 g Schwarzwaldské šunky
- 1 lžička hladké mouky (nemusí být)
- hrst předem namočených sušených hříbků (nebo odpovídající množství čerstvých)
- 100 ml vývaru nebo vody
- 100 ml bílého vína
- 200 ml smetany na šlehání
Postup Kuřecí paličky v hříbkovo-bylinkové smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí paličky omyjeme, osušíme, dáme do pekáčku, zalijeme citr. šťávou, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a odrhnuté tymiánové lístky a máslo. Všechno řádně promícháme a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 45 minut.
Na omáčku zpěníme na oleji cibuli, přidáme podrcený česnek a na nudličky nakrájenou šunku a chvíli restujeme. Zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme houby, podlijeme vývarem a vínem a provaříme. Nakonec přidáme smetanu.
Hotovou omáčkou přelijeme maso a pečeme ještě asi 30 minut za občasného přelití masa a promíchání omáčky.
Jako přílohu jsme měli dušenou rýži, ale byly by dobré i těstoviny.