Brambory s dýňovou nádivkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

větší brambory dle počtu strávníků
kousek dýně hokkaidó
pórek
stroužek česneku
lžíce sojového jogurtu bílého (smetany)
olej
sůl
pepř
špetka kurkumy
římský kmín
nastrouhané uzené tofu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.

  2. Mezitím lehce orestujeme na nakrájený pórek, přidáme pokrájenou dýni a rozdusíme.

  3. Uvařené brambory podélně rozpůlíme, opatrně vydlabeme prostředek lžičkou a přidáme do zeleninové směsi.

  4. Vmícháme prolisovaný stroužek česneku a lžíci jogurtu na zjemnění.

  5. Vše osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a římský kmín na ovonění.

  6. Vydlabané brambory naplníme směsí a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.

  7. Před koncem pečení můžeme brambory posypat nastrouhaným uzeným tofu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!