Brambory s dýní Hokkaido - pro nejmenší

Recepty, Pro děti

Suroviny

1/4 dýně Hokkaido
10 malých brambor (o průměru 2-3 cm)
1/2 šalotky
1 KL ghí
špetka soli
špetka bazalky
špetka tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Hokkaido zbaváme semeníku a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno.

  2. V kastrůlku rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme šalotku. Přidáme hokkaido, podlijeme vodou a přivedeme k varu.

  3. Přidáme brambory, sůl, bazalku a tymián a dusíme, než jsou brambory i Hokkaido měkké. Podle potřeby podléváme vodou, aby se jídlo nepřipálilo.

  4. Můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo i jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!