Brambory plněné slaninou a ančovičkou podle Jamieho Olivera
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 8 středně velkých brambor
- 8 plátků anglické slaniny
- 8 ančoviček
- 8 plátků šalvěje
- 1-2 stroužky česneku
- citrónová kůra
- olivový olej
- hrubá sůl
Postup Brambory plněné slaninou a ančovičkou podle Jamieho Olivera
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře omyjeme a vykrajovátkem nebo nástrojem na jádřince do nich vyhloubíme tunýlek tak, aby na druhém konci zůstaly neporušené. Česnek utřeme a vymázneme jím otvory v bramborách.
Na každý plátek slaniny položíme ančovičku, lístek šalvěje a trochu citrónové kůry. Zavineme jako roládku a vsuneme do brambory.
Naskládáme na plech, potřeme olivovým olejem, posypeme hrubou solí a pečeme při 200°C asi 45 minut.