Brambory Jeskyňky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g vařených brambor
- 200-250 g uzeného bůčku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 masitá paprika
- 1 menší cuketa
- 10 i více cherry rajčátek
- 150-200 g žampionů
- 2 malé lžičky oleje
- sůl
- pepř
- navíc můžeme přidat různé bylinky nebo koření podle chuti
Postup Brambory Jeskyňky
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, pokrájíme na čtvrtky. Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky, bůček nakrájíme na tenké širší nudličky, papriku na hrubší proužky, cuketu podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
V kastrolku podusíme pokrájené žampiony, trochu je osolíme a opepříme a při velmi nízké teplotě tekutinu úplně vydusíme. Na velkou pánev dáme na trochu oleje osmahnout cibuli s plátky česneku (jen do sklovita), přidáme pokrájené brambory a uzený bůček a společně restujeme.
Když jsou brambory a bůček trochu opečené, přidáme podušené žampiony, cuketu a zeleninovou papriku a ještě chvíli dusíme. Přidáme cherry rajčátka a bylinky (posekanou petrželku, pažitku, nebo třeba i tymián či jiné bylinky podle obliby). Podáváme se zeleninovým salátem.
Já jsem dnes neměla uzený bůček, tak jsem pod brambory přidala uzenou slaninu nakrájenou na tenké plátečky a ke konci přisypala na kostičky nakrájené vařené uzené maso ze žebírek, bylo to také moc dobré. Kromě soli a pepře jsem kořenila ještě tymiánem.