Bramborový salát s kuřecími kousky a hlívou
Recepty, SalátySuroviny
- 400 g kuřecích řízků
- 400 g hlívy ústřičné
- 1 kg brambor - uvařených
- 3 vejce - uvařená natvrdo
- 1 jablko
- 1 mrkev - vařená
- 1 paprika červená
- 1 paprika žlutá
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 sáček majolky nebo bílý jogurt
- balsamikový ocet
- olej
- pepř
- sůl
Postup Bramborový salát s kuřecími kousky a hlívou
Postup přípravy receptu
-
Maso, hlívu nakrájíme na menší kousky, osolíme, přidáme pepř a opečeme na trošce oleje do změknutí. Odstavíme a necháme vychladnout.
Jablko, vařené brambory oloupeme a spolu s ostatními surovinami nakrájíme na kostičky. Přidáme studené maso s hlívou a vše dohromady promícháme.
Do majolky nebo jogurtu přidáme pár kapek balsamicového octa, sůl, pepř, případně trochu moučkového cukru, promícháme a přidáme do salátu. Ještě jednou vše lehounce promícháme, dochutíme, můžeme přidat oblíbené bylinky a koření. Před podáváním necháme salát odležet.