Bramborový salát s kuřecími kousky a hlívou

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g kuřecích řízků
400 g hlívy ústřičné
1 kg brambor - uvařených
3 vejce - uvařená natvrdo
1 jablko
1 mrkev - vařená
1 paprika červená
1 paprika žlutá
1 stonek řapíkatého celeru
1 sáček majolky nebo bílý jogurt
balsamikový ocet
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso, hlívu nakrájíme na menší kousky, osolíme, přidáme pepř a opečeme na trošce oleje do změknutí. Odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Jablko, vařené brambory oloupeme a spolu s ostatními surovinami nakrájíme na kostičky. Přidáme studené maso s hlívou a vše dohromady promícháme.

  3. Do majolky nebo jogurtu přidáme pár kapek balsamicového octa, sůl, pepř, případně trochu moučkového cukru, promícháme a přidáme do salátu. Ještě jednou vše lehounce promícháme, dochutíme, můžeme přidat oblíbené bylinky a koření. Před podáváním necháme salát odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!