Vepřové závitky na víně a zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Na závitky:
4 silnější plátky krkovice
4 lžičky hořčice
8 plátků kladenské pečeně
4 kousky lahůdkové cibule(krájeno od kořene)
4 špalíčky tvrdého sýru
4 špalíčky domácího uzeného bůčku
4 silnější proužky čerstvé papriky
mletý pepř
sůl
Dále:
3 lžíce oleje
2 větší cibule
6 stroužků česneku
2 větší papriky
3 větší rajčata
200 ml bílého vína
1 cm silný plátek másla
trochu vína nebo vody na případné naředění šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Na každý plátek masa rozetřeme lžičku hořčice a poklademe dvěma plátky kladenské pečeně. Položíme po jednom kousku lahůdkové cibule, sýru, uzeného bůčku, proužku papriky a zavineme do závitku. Důkladně zajistíme kuchyňským provázkem, nebo dvojitě danou nití.

  2. Zeleninu očistíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, ochladíme a slupku sloupneme. Rajčata a papriky nakrájíme na drobnější kousky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky.

  3. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli a česnek. Poté odhrneme ke straně hrnce a přidáme závitky, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout.

  4. Podlijeme vínem, zasypeme rajčaty a paprikami a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 30 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, závitky s částí zeleniny odebereme stranou a zbytek šťávy v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby můžeme šťávu trochu naředit.

  5. Nití zbavené závitky dáme se zeleninou nazpět do hrnce, přidáme plátek másla a necháme 2 minuty provařit. Na přílohu se hodí knedlíky, rýže i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!