Bramborová nádivka dle Zdeňka Trošky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g oloupaných syrových brambor
- 200 g uzené slaniny nebo uzeného masa
- 2 hrsti hladké mouky
- 1 vejce
- 3-4 stroužky česneku, dle chuti
- 300 g nastrouhaného tvrdého sýru
- houby - libovolné množství různých druhů
- sůl
- mletý pepř
Postup Bramborová nádivka dle Zdeňka Trošky
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme do větší mísy nahrubo, přidáme nastrouhaný sýr, slaninu pokrájenou na kostičky, nastrouhaný česnek dle chuti, vejce, hladkou mouku, sůl a mletý pepř dle chuti.
Vše promícháme, dáme do zapékací mísy nebo remosky o průměrů cca 23 cm, vymazané sádlem či máslem, případně vyložíme pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě či remosce cca 40 minut. Pekl jsem o něco déle, máme rádi opečené brambory dozlatova a dokřupava.
Nádivku podáváme teplou i studenou a klidně jako přílohu.