Bramborová nádivka dle Zdeňka Trošky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g oloupaných syrových brambor
200 g uzené slaniny nebo uzeného masa
2 hrsti hladké mouky
1 vejce
3-4 stroužky česneku, dle chuti
300 g nastrouhaného tvrdého sýru
houby - libovolné množství různých druhů
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme do větší mísy nahrubo, přidáme nastrouhaný sýr, slaninu pokrájenou na kostičky, nastrouhaný česnek dle chuti, vejce, hladkou mouku, sůl a mletý pepř dle chuti.

  2. Vše promícháme, dáme do zapékací mísy nebo remosky o průměrů cca 23 cm, vymazané sádlem či máslem, případně vyložíme pečícím papírem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě či remosce cca 40 minut. Pekl jsem o něco déle, máme rádi opečené brambory dozlatova a dokřupava.

  4. Nádivku podáváme teplou i studenou a klidně jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!