Bramborový salát s čínským zelím a domácí majonézou
Recepty, PřílohySuroviny
- 0,5 kg brambor uvařených ve slupce den předem
- 3 vejce uvařené natvrdo
- 1 malá čínské zelí
- 1 mrkev uvařená
- 1 cibule - já měla červenou
- majonéza nebo napůl s jogurtem
- sůl, pepř
- lžíce hořčice
- majonéza:
- 150 ml slunečnicového oleje
- 1 vejce
- lžička francouzské hořčice
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky octu
- sůl, pepř
Postup Bramborový salát s čínským zelím a domácí majonézou
Postup přípravy receptu
-
Brambory, vejce, zelí, cibuli nakrájíme na kostky a promícháme.
Přidáme majonézu, hořčici a koření. Zamícháme a necháme chvíli uležet.
Na majonézu potřebujeme úzkou nádobu, do které dáme všechny přísady.
Ponorným mixérem pomalu táhneme zdola nahoru.