Filet z ryby Bibi na citronech s kouřovou vůní
Recepty, RybySuroviny
- filet z ryby (myslím,že může být jakákoliv rybička)
- hrubozrnná kouřová sůl(Rojikovo koření)
- citron
- citronový pepř
- paprikové koření nebo mletá sladká paprika
- snítka rozmarýnu
- uzená slanina
- olivový olej
- hladká mouka
Postup Filet z ryby Bibi na citronech s kouřovou vůní
Postup přípravy receptu
-
Rybičku, resp.filet z ní, řádně opláchneme a osušíme.
Posypeme vším kořením, zakápneme šťávou z půlky citronu a olivovým olejem,nakonec obalíme v hladké mouce.
Necháme po dobu, než se nám rozehřeje trouba, hezky rozležet.
Na plech či pekáček si dáme na plátky nakrájený špek(slaninku).
Filety položíme na slaninový podklad,ze zbylé půlky citronu si nakrájíme tenká kolečka,rybičku pěkně obložíme, přihodíme rozmarýn a dáme péci do vyhřáté trouby 220 °C, cca 10-15 minut.