Filet z ryby Bibi na citronech s kouřovou vůní

Recepty, Ryby

Suroviny

filet z ryby (myslím,že může být jakákoliv rybička)
hrubozrnná kouřová sůl(Rojikovo koření)
citron
citronový pepř
paprikové koření nebo mletá sladká paprika
snítka rozmarýnu
uzená slanina
olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rybičku, resp.filet z ní, řádně opláchneme a osušíme.

  2. Posypeme vším kořením, zakápneme šťávou z půlky citronu a olivovým olejem,nakonec obalíme v hladké mouce.

  3. Necháme po dobu, než se nám rozehřeje trouba, hezky rozležet.

  4. Na plech či pekáček si dáme na plátky nakrájený špek(slaninku).

  5. Filety položíme na slaninový podklad,ze zbylé půlky citronu si nakrájíme tenká kolečka,rybičku pěkně obložíme, přihodíme rozmarýn a dáme péci do vyhřáté trouby 220 °C, cca 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!