Sójová „čína“ s játry a masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

100 g připraveného sójového masa
200 g libového masa (kuřecí/vepřové)
200 g jater (kuřecí/vepřové)
1 větší pórek
50 ml oleje
2 celá vejce
3 lžičky kari
2 lžičky soli
1/2 lžičky chilli (dle chuti)
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce maggi
1 lžíce worcesteru
1 lžíce solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Játra a maso nakrájíme na menší kousky, pórek na půlkolečka, naházíme do větší misky, přidáme připravené sójové kostky/nudličky a promícháme. Ostatní ingredience smícháme ve větším hrnku, vlijeme k masu a důkladně promícháme.

  2. Uložíme do ledničky (minimálně na den, ideálně na 2 nebo víc,), čím déle bude v lednici, tím víc se chutě vsáknou do masa i do soji (po 2-3 dnech v lednici krom trochu jiného vzhledu téměř není poznat co je maso a co sója – ideální pro většinu chlapů, aby blbě neremcali;o)).

  3. Smažíme na kapce oleje (na pánvi s nepřilnavou úpravou bez oleje), mírně podléváme a jakmile je vepřové měkké, necháme vodu téměř vyvařit (podle toho jakou přílohu chystáme) a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!