Sójová „čína“ s játry a masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 100 g připraveného sójového masa
- 200 g libového masa (kuřecí/vepřové)
- 200 g jater (kuřecí/vepřové)
- 1 větší pórek
- 50 ml oleje
- 2 celá vejce
- 3 lžičky kari
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky chilli (dle chuti)
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce maggi
- 1 lžíce worcesteru
- 1 lžíce solamylu
Postup Sójová „čína“ s játry a masem
Postup přípravy receptu
-
Játra a maso nakrájíme na menší kousky, pórek na půlkolečka, naházíme do větší misky, přidáme připravené sójové kostky/nudličky a promícháme. Ostatní ingredience smícháme ve větším hrnku, vlijeme k masu a důkladně promícháme.
Uložíme do ledničky (minimálně na den, ideálně na 2 nebo víc,), čím déle bude v lednici, tím víc se chutě vsáknou do masa i do soji (po 2-3 dnech v lednici krom trochu jiného vzhledu téměř není poznat co je maso a co sója – ideální pro většinu chlapů, aby blbě neremcali;o)).
Smažíme na kapce oleje (na pánvi s nepřilnavou úpravou bez oleje), mírně podléváme a jakmile je vepřové měkké, necháme vodu téměř vyvařit (podle toho jakou přílohu chystáme) a můžeme servírovat.