Čoko-mátový cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 180 g kakaových sušenek nebo čokoládových (já použila Ego od Sedity)
- 50-70 g rozpuštěného másla
- Náplň:
- 340 g krémového sýra (ideálně Philadelphia, pokud ne, tak Buko)
- 100 g hořké čokolády (ideálně 70°% a víc)
- 200 g Peprmintek (bonbony Orion) nebo mátová čokoláda Ritter Sport
- 75 g cukru krupice
- 2 vejce
- 120 g zakysané smetany
- 1 lžička mátového extraktu (nemusí být)
Postup Čoko-mátový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtit v procesoru, smíchat s máslem, udusat skleničkou na dno dortové formy (pečící papír), na 180°C 10min předpéct. Pak nechat vychladnout, příp. šoupnout do mrazáku.
Ve vodní lázni rozpustit obě čokolády - nejde to moc dobře, patlá se to, neděste se, pak se to rozmíchá v další hmotě.
Metličkou ručně smíchat sýr, cukr, mírně prochladlou čokoládu, postupně obě celá vejce a nakonec zakysanku.
Nalít na korpus a péct (v troubě s plechem horké vody pod formou) 15min na 180°C a pak 45min na 120°C. Cheesake nechte vychladnout při pokojové teplotě a pak ho nejlépe přes noc nechte v lednici.