Bramborový salát s chřestem a vejci
Recepty, PřílohySuroviny
- 8 středně velkých brambor
- 2 vejce
- 5 ks chřestu čerstvého (sterilovaný)
- 3 PL majonézy
- 4 PL zakysané smetany
- 1 PL plnotučné hořčice
- libeček
- pažitka
- pepř a sůl
- pro uvaření chřestu:
- 2 ČL soli
- 1 ČL cukru krupice
Postup Bramborový salát s chřestem a vejci
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Čerstvý chřest škrabkou na brambory oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Do hrnce dáme vařit vodu se solí a cukrem. Když voda zacně vřít, vložíme do ní chřest. Chřest vaříme cca 10 minut. Vodu slijeme a vychladlý chřest nakrájíme na malé špalíčky. Rychlejší variantou je použití sterilovaného chřestu.
Do větší mísy dáme nakrájené brambory, chřest, vejce, přidáme libeček, pažitku, sůl a pepř. Zakysanou smetanu promícháme s majonézou a hořčici, přidáme do mísy k základu salátu a vše dobře promícháme