Salát s fenyklem a hruškou
Recepty, SalátySuroviny
- 1 zralá hruška
- srdíčko fenyklu
- 2 hrsti lístků červené řepy + chmýří na ozdobu
- 2 KL medové hořčice
- 2 PL olivového oleje
- šťáva z poloviny citronu
- sůl a pepř dle chuti
Postup Salát s fenyklem a hruškou
Postup přípravy receptu
-
Hrušku oloupeme, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a zakápneme trochou citronové šťávy. Fenykl nakrájíme na jemné plátky. Červené lupení očistíme a větší lístky zbavíme stopek.
Našleháme zálivku z hořčice, oleje, citronové šťávy, lehce osolíme a opepříme.
Vše velmi zlehka promícháme v míse a přeložíme porce na servírovací talíře, dozdobíme chmýřím.... Nenecháváme odležet.