Bramborový moučník s tvarohem a borůvkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
70 g vepřového sádla
1 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
70 g krupicového cukru
200 g polohrubé mouky
100 g brambor vařených ve slupce
Tvaroh:
500 g tvarohu ve vaničce
2 vanilkové cukry
1 vejce
1 lžíce kukuřičného škrobu
10 hrstí zahradních borůvek

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh rozšleháme s oběma cukry, vejcem a škrobem. Poté lehce vařečkou vmícháme borůvky.

  2. Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo pokojové teploty (z kelímku), vejce a cukr.

  3. Směs vymícháme vařečkou a po částech zapracováváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Ke konci míchání se těsto přestane lepit na mísu. Takto vymíchané těsto rukama roztlačíme do vymazané pečící formy a vytlačíme vyvýšené okraje.

  4. Na těsto rovnoměrně rozetřeme tvaroh s borůvkami a dáme péci do trouby na 45-50 minut při teplotě 160°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!