Bramborový moučník s tvarohem a borůvkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 70 g vepřového sádla
- 1 vejce
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 70 g krupicového cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g brambor vařených ve slupce
- Tvaroh:
- 500 g tvarohu ve vaničce
- 2 vanilkové cukry
- 1 vejce
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 10 hrstí zahradních borůvek
Postup Bramborový moučník s tvarohem a borůvkami
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh rozšleháme s oběma cukry, vejcem a škrobem. Poté lehce vařečkou vmícháme borůvky.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo pokojové teploty (z kelímku), vejce a cukr.
Směs vymícháme vařečkou a po částech zapracováváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Ke konci míchání se těsto přestane lepit na mísu. Takto vymíchané těsto rukama roztlačíme do vymazané pečící formy a vytlačíme vyvýšené okraje.
Na těsto rovnoměrně rozetřeme tvaroh s borůvkami a dáme péci do trouby na 45-50 minut při teplotě 160°C.