Bramborový makovec

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 ml kysané smetany
100 g vařených brambor
200 g hladké mouky
100 g mletého máku
1/2 kypřícího prášku do pečiva
Poleva:
100 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme smetanu, jemně nastrouhané brambory, mák a mouku promíchanou s práškem do pečiva.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru asi 23 cm a pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C asi půl hodiny (zkoušíme špejlí, jestli se těsto nelepí).

  3. Pak vyndáme z trouby, necháme ve formě trochu vychladnout a nakonec vyklopíme.

  4. Kdo má rád více sladké, může si z moučkového cukru, citronu a vody vymíchat hladkou polevu a rozetřít jí na ještě teplý makovec. Na ozdobu si poslední lžíci polevy můžete přibarvit potravinářskými barvami a moučník dozdobit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!