Jednoduchá krůtí polévka s noky ze „Šlajfu“

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 kg krůtích křídel a krk
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
1 jarní cibulka
1 cibule
1 stroužek česneku
6 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
1 vejce
150 g hrubé mouky
sůl
pepř
pažitka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí kosti a krk zaliji vodou, vložím cibuli a česnek, osolím a okořením.

  2. Poté přivedu k varu a pomalu na mírném ohni vařím 2 hodiny.

  3. Poté do polévky vložím zeleninu a vařím dalších 30 minut.

  4. Pak polévku scedím a scezenou polévku přivedu zpět do varu.

  5. Noky – z vejce, mouky, špetky soli a pepře umíchám řidší hmotu, ze které lžičkou odebírám noky a vkládám je do vroucí polévky, kam jsem již vrátil nakrájenou vařenou mrkev. (Můžu do polévky přidat i maso obrané z krůtího krku a kostí, příp. i další zeleninu.)

  6. Zavařím a podávám zdobené pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!