Jednoduchá krůtí polévka s noky ze „Šlajfu“
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 kg krůtích křídel a krk
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 1 jarní cibulka
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 6 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 1 vejce
- 150 g hrubé mouky
- sůl
- pepř
- pažitka
- voda
Postup Jednoduchá krůtí polévka s noky ze „Šlajfu“
Postup přípravy receptu
-
Krůtí kosti a krk zaliji vodou, vložím cibuli a česnek, osolím a okořením.
Poté přivedu k varu a pomalu na mírném ohni vařím 2 hodiny.
Poté do polévky vložím zeleninu a vařím dalších 30 minut.
Pak polévku scedím a scezenou polévku přivedu zpět do varu.
Noky – z vejce, mouky, špetky soli a pepře umíchám řidší hmotu, ze které lžičkou odebírám noky a vkládám je do vroucí polévky, kam jsem již vrátil nakrájenou vařenou mrkev. (Můžu do polévky přidat i maso obrané z krůtího krku a kostí, příp. i další zeleninu.)
Zavařím a podávám zdobené pažitkou.