Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 velké brambory
- 300 g mletého masa
- 2 velké cibule
- olej
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g čerstvého špenátu
- sůl
- pepř
Postup Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolíme, opepříme a vytvoříme z něj kuličky velikosti menšího sousta. Můžeme obalit v polohrubé mouce.
Cibuli oloupeme, rozkrojíme napůl a každou polovinu rozdělíme na šest dílů.
V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme cibuli a opékáme dozlatova.
Mezitím oškrábeme brambory, nakrájíme je na stejnou velikost jako cibuli, osušíme a přidáme do pánve. Vše opékáme dalších asi 15 minut dohněda.
Troubu rozehřejeme na 200°C.
Směs opečené cibule a brambor přesypeme do zapékací mísy a osolíme.
Na stejné pánvi opečeme kuličky mletého masa dohněda a přidáme k bramborám. Vložíme do trouby a necháme péct.
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a přidáme česnek, který jsme prolisovali a utřeli se solí. next>Prosmahneme, zalijeme šlehačkou a vložíme špenát.
Osolíme a jakmile špenát zavadne, kastrůlek odstavíme.
Předpečenou směs z trouby vyjmeme, přilijeme k ní smetanovo-špenátovou omáčku, dobře promícháme a vrátíme do trouby.
Pečeme ještě 20 minut a podáváme horké.