Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 velké brambory
300 g mletého masa
2 velké cibule
olej
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
200 ml smetany ke šlehání
200 g čerstvého špenátu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, opepříme a vytvoříme z něj kuličky velikosti menšího sousta. Můžeme obalit v polohrubé mouce.

  2. Cibuli oloupeme, rozkrojíme napůl a každou polovinu rozdělíme na šest dílů.

  3. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme cibuli a opékáme dozlatova.

  4. Mezitím oškrábeme brambory, nakrájíme je na stejnou velikost jako cibuli, osušíme a přidáme do pánve. Vše opékáme dalších asi 15 minut dohněda.

  5. Troubu rozehřejeme na 200°C.

  6. Směs opečené cibule a brambor přesypeme do zapékací mísy a osolíme.

  7. Na stejné pánvi opečeme kuličky mletého masa dohněda a přidáme k bramborám. Vložíme do trouby a necháme péct.

  8. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a přidáme česnek, který jsme prolisovali a utřeli se solí. next>Prosmahneme, zalijeme šlehačkou a vložíme špenát.

  9. Osolíme a jakmile špenát zavadne, kastrůlek odstavíme.

  10. Předpečenou směs z trouby vyjmeme, přilijeme k ní smetanovo-špenátovou omáčku, dobře promícháme a vrátíme do trouby.

  11. Pečeme ještě 20 minut a podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!