Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g vařených brambor bez slupky
1 vejce
120 g sýru Niva nebo Romadur
2 stroužky česneku, dle chuti
cca 4 lžíce hrubé mouky na zahuštění, dle moučnatosti brambor
sůl a pepř dle chuti
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme, scedíme, rozšťoucháme a necháme zchladnout. Přidáme nastrouhanou Nivu a česnek, vejce, dle chuti osolíme a opepříme a dobře promícháme.

  2. Směs zahustíme hrubou moukou (ne příliš) tak, aby se olejem pomastěnou rukou dobře tvořily placičky či šištičky, ty smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej.

  3. Podáváme teplé i studené, jako přílohu k minutkám, hlavní chod se zeleninovým salátem nebo jako chuťovku k pivu (vínu).

  4. Směs můžeme pro obměnu dochutit čerstvě nasekanými bylinkami, pálivou paprikou, jemně pokrájenou sušenou šunkou...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!