Polévka s červenou čočkou a růžičkovou kapustičkou

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g růžičkové kapusty
250 ml červené čočky
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
čerstvý koriandr (lístky)
1500 ml zeleninového vývaru (v nouzi gelový od Knorru)
sůl
čerstvě drcený pepř
2 kuličky pepře (Koření od Antonína)
100 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si rozpálíme oba tuky, vhodíme cibuli pokrájenou na céčka a restujeme dosklovata.

  2. Očištěnou a přepůlenou kapustu přihodíme do pánve a zarestujeme.

  3. Čočku propláchneme vodou a přidáme do hrnce ke kapustě. Opět krátce restujeme.

  4. Okořeníme drceným pepřem, solí, koriandrem a dlouhým pepřem.

  5. Zalejeme horkým vývarem a vaříme cca 10 minut.

  6. Nakonec vlejeme smetanu a dochutíme dle vlastního uvážení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!