Polévka s červenou čočkou a růžičkovou kapustičkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g růžičkové kapusty
- 250 ml červené čočky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- čerstvý koriandr (lístky)
- 1500 ml zeleninového vývaru (v nouzi gelový od Knorru)
- sůl
- čerstvě drcený pepř
- 2 kuličky pepře (Koření od Antonína)
- 100 ml smetany na vaření
Postup Polévka s červenou čočkou a růžičkovou kapustičkou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci si rozpálíme oba tuky, vhodíme cibuli pokrájenou na céčka a restujeme dosklovata.
Očištěnou a přepůlenou kapustu přihodíme do pánve a zarestujeme.
Čočku propláchneme vodou a přidáme do hrnce ke kapustě. Opět krátce restujeme.
Okořeníme drceným pepřem, solí, koriandrem a dlouhým pepřem.
Zalejeme horkým vývarem a vaříme cca 10 minut.
Nakonec vlejeme smetanu a dochutíme dle vlastního uvážení.