Indické - Butter chicken

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

0,5 kg kuřecího masa na kostičky
štáva z 0,5 citronu
sůl
chilli dle chuti (máme rádi hodně hodně pikantní, dávám celou lžičku)
3 hřebíčky
5 kuliček pepře
kousek skořice v celku
bobkový list
5 mandlí
2 lusky kardamonu
jogurt (stačí půlka, ne kyselý)
cibule
1 lžička česnekové pasty (dala jsem 2 stroužky)
1/2 lžičky zázvorové pasty (dala jsem asi 1 cm čerstvého zázvoru)
lžička koriandru
lžička cuminu
1/4 lžičky kurkumy
200 g nasekaných rajčat
0,25 l kuřecího vývaru
lžička pískavice (kasuri methi)
1,5 polévkové lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso, citronovou štávu a chilli nechat asi hodinu marinovat.

  2. Na sucho, na pánvi osmahnout do hněda: hřebíčky, pepř, skořici, bobkový list, mandle. Až ke konci přidat kardamon a poté vše rozdrtit na jemný prášek (pozor, aby nezůstaly kousky, raději pak ještě prosívám přes cedník).

  3. Smíchat jogurt koriandr, cumin, kurkuma a vytvořený prášek. Přidat ke kuřeti a marinovat další hodinu.

  4. Rozpálit olej, dozlatova osmahnout cibuli. Přidat česnek a zázvor a dělat asi minutu.

  5. Pak přidat jen samotné maso, které nechat zatáhnout. Přidat rozsekaná rajčata, zbytek jogurtu, kuřecí vývar, pískavici. Povařit dohladka a až se vyvaří část omáčky.

  6. Dle potřeby zahustit, dle chuti osladit či dosolit apod. Rozpustit máslo a nalít do omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!