Indické - Butter chicken
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 0,5 kg kuřecího masa na kostičky
- štáva z 0,5 citronu
- sůl
- chilli dle chuti (máme rádi hodně hodně pikantní, dávám celou lžičku)
- 3 hřebíčky
- 5 kuliček pepře
- kousek skořice v celku
- bobkový list
- 5 mandlí
- 2 lusky kardamonu
- jogurt (stačí půlka, ne kyselý)
- cibule
- 1 lžička česnekové pasty (dala jsem 2 stroužky)
- 1/2 lžičky zázvorové pasty (dala jsem asi 1 cm čerstvého zázvoru)
- lžička koriandru
- lžička cuminu
- 1/4 lžičky kurkumy
- 200 g nasekaných rajčat
- 0,25 l kuřecího vývaru
- lžička pískavice (kasuri methi)
- 1,5 polévkové lžíce másla
Postup Indické - Butter chicken
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso, citronovou štávu a chilli nechat asi hodinu marinovat.
Na sucho, na pánvi osmahnout do hněda: hřebíčky, pepř, skořici, bobkový list, mandle. Až ke konci přidat kardamon a poté vše rozdrtit na jemný prášek (pozor, aby nezůstaly kousky, raději pak ještě prosívám přes cedník).
Smíchat jogurt koriandr, cumin, kurkuma a vytvořený prášek. Přidat ke kuřeti a marinovat další hodinu.
Rozpálit olej, dozlatova osmahnout cibuli. Přidat česnek a zázvor a dělat asi minutu.
Pak přidat jen samotné maso, které nechat zatáhnout. Přidat rozsekaná rajčata, zbytek jogurtu, kuřecí vývar, pískavici. Povařit dohladka a až se vyvaří část omáčky.
Dle potřeby zahustit, dle chuti osladit či dosolit apod. Rozpustit máslo a nalít do omáčky.