Bramborovo-sýrové lívance

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto:
2 dl mléka
100 g vařených brambor
60 g sýru - Gouda, Eidam...
1 vejce
160 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
sůl
pepř mletý
olej na smažení
ubrousek na okapání oleje
Na dochucení dle vlastní chuti:
posekané bylinky - čerstvé nebo sušené
česnek - nastrouhaný
muškátový květ
šunka nebo jiná uzenina,...

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko, které ochutíme dle vlastní chuti a podle toho jak a k čemu budeme chtít lívanečky použít, zda jako hlavní jídlo se zeleninovým salátem, špenátem atd., nebo jako přílohu k masu...

  2. Lžící tvoříme v rozpáleném oleji lívanečky, které smažíme z obou stran dozlatova, pak je odkládáme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

  3. Lívanečky můžeme potřít kečupem, česnekovou pastou nebo tatarkou a posypat strouhaným sýrem, jako se to dělá u langošů


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!