Worcesterové vepřové plecko v paprikách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500-600 g vepřového plecka
1 větší cibule
2 různobarevné papriky (červená, zelená)
1 větší rajče
2 hrsti směsi hub (mohou být čerstvé, sušené nebo zmražené)
1 celá lahůdková cibulka
1 lžíce Worcesterové omáčky
drcený kmín
pepř
lžíce hladké mouky
sůl
kousek sádla
Masox (nemusí být)
Na ozdobu i chuť:
hrstička pažitky
hrstička nastrouhaného sýra (Eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kusy, mírně ješ naklepeme, osolíme, polijeme worchesterem, promícháme a dáme na hodinu do lednice, pak si na sádle osmažíme cibuli do sklovata, přidáme maso, zprudka ho opečeme, přidáme pepř, kmín a zbytek Worchesteru, dusíme ve vlastní šťávě.

  2. Přidáme papriky nakrájené na proužky, rajče na kousky a houby lahůdkovou cibulku na kolečka, necháme 15 minut dusit, pak přidáme vývar z masoxu, nebo vody v níž jsme rozmíchali mouku na zahuštění a necháme zhoustnout, převaříme. Když servírujeme na talíře, posypeme přílohu smíchanou pažitkou se strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!