Sušená rajčata v olivovém oleji

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

3 kg menších keříčkových rajčat
sůl
pepř
4 lžičky provensálského koření
čerstvé bazalky
cca 0,5 litru olivového oleje
2 lžičky celého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zahřejeme na 130°C.

  2. Na plech na pečící papír rozložíme přepůlená rajčata řezem nahoru.

  3. Osolíme, opepříme, posypeme kořením a zakapeme olejem. Pečeme 3-4 hodiny. Když jsou rajčata větší i déle. Rajčata mají být vláčná, červená, ve středu vysušená.

  4. Na každé rajče dáme kousek lístku bazalky a pečeme další hodinu.

  5. V pánvi rozpálíme olej, vsypeme do něj pepř.

  6. Rajčata rozdělíme do skleniček a zalijeme horkým peprným olejem.

  7. Zavíčkujeme.

  8. Po vychladnutí skladuji v lednici.

  9. Tento recept není můj původní, je převzatý, ale již mnohokrát vyzkoušený a osvědčený.

  10. Výborné ke Štíhlým nudlím, těstovinám...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!