Sušená rajčata v olivovém oleji
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 3 kg menších keříčkových rajčat
- sůl
- pepř
- 4 lžičky provensálského koření
- čerstvé bazalky
- cca 0,5 litru olivového oleje
- 2 lžičky celého pepře
Postup Sušená rajčata v olivovém oleji
Postup přípravy receptu
-
Troubu zahřejeme na 130°C.
Na plech na pečící papír rozložíme přepůlená rajčata řezem nahoru.
Osolíme, opepříme, posypeme kořením a zakapeme olejem. Pečeme 3-4 hodiny. Když jsou rajčata větší i déle. Rajčata mají být vláčná, červená, ve středu vysušená.
Na každé rajče dáme kousek lístku bazalky a pečeme další hodinu.
V pánvi rozpálíme olej, vsypeme do něj pepř.
Rajčata rozdělíme do skleniček a zalijeme horkým peprným olejem.
Zavíčkujeme.
Po vychladnutí skladuji v lednici.
Tento recept není můj původní, je převzatý, ale již mnohokrát vyzkoušený a osvědčený.
Výborné ke Štíhlým nudlím, těstovinám...