Slavonické koláčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 8 dkg droždí
- 0,25 l vlažného mléka (může být i méně)
- 1 lžíce cukru
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 250 g tuku - rozehřát (Hera, Stela...)
- 2 vejce
- špetka soli
Postup Slavonické koláčky
Postup přípravy receptu
-
Uděláme si kvásek s droždí, trochy mléka, cukru.
Připravíme si do mísy mouku, vejce, tuk a vmícháme hotový kvásek a vypracujeme vláčné těsto.
TĚSTO NEKYNE !!!!!!
Ihned vyvalujeme placky, ze kterých vykrojíme sklenkou koláčky.
Klademe náplně, posypeme drobenkou, pomažeme vajíčkem a dáme na bud vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a upečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 15 minut.