Broskvovo - čokoládový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 žloutků
- 110 g cukru moučka do žloutků
- 200 g másla
- 200 g mletých ořechů
- 200 g strouhané čokolády na vaření
- 1 vanilkový cukr
- 140 g hladké mouky
- špetka soli
- špetka mleté skořice
- 6 bílků na sníh
- 130 g cukru krupice do bílkového sněhu
- 600 g čerstvých nebo 820 g kompotovaných broskví
- dortové oplatky
Postup Broskvovo - čokoládový koláč
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a změklým máslem do pěny.
Z osolených bílků ušleháme sníh do tuha a zašleháme krupicový cukr. vStřídavě lehce prošleháme se směsí strouhané čokolády, mletých ořechů, hladké mouky a mleté skořice.
Plech vyložíme papírem na pečení, rozetřeme třetinu piškotové směsi (pozor, neujídat!!), přikryjeme dortovým oplatkem, posypeme polovinou broskví, nakrájených na drobné kostičky, opatrně překryjeme druhou třetinou těsta, urovnáme, dáme znovu oplatek, druhou polovinu broskví a zbytek těsta. Lehce uhladíme a pečeme v předehřáté troubě.
Pekla jsem na 185 st asi 35 - 40 min, ale není to podmínka, záleží na výkonu trouby.