Bramborové bulky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 1 kg vařených brambor
- asi 350 g hrubé mouky
- 2 lžíce soli
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- 3-4 trojúhelníčky taveného sýra
- 10 g sušeného droždí
Postup Bramborové bulky
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny dáme mléko, rozkvedlané vejce, sůl, sýr, nastrouhané nebo prolisované brambory, hrubou mouku a nakonec droždí.
Spustíme program na přípravu těsta. Zpočátku musíme pekárně trochu pomoci, dohlédnout, aby rovnoměrně těsto zpracovávala. Případně přidat trochu mouky.
Když vykyne, nabíráme pomoučenou lžící těsto, klademe na plech na pečící papír.
Pečeme na 180°C asi 20 minut. Zespodu hnědnou víc než navrchu. Můžete posypat i semínky podle chuti.