Bramborákové rolky s mletým masem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- bramborákové těsto:
- 4 větší brambory oloupané a nastrouhané najemno
- 100 ml horkého mléka
- 1 vejce
- 4-5 stroužků česneku (českého)
- 1/2 hrnku hladké mouky
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej na smažení
- náplň:
- 500 g mletého vepřového masa (může být i kuřecí, krůtí..)
- sůl
- pepř
- červená mletá paprika (může být i špetka pálivé nebo kousek nasekané chilli papričky) nebo oblíbená směs koření - já jsem použila Stupkovu Cikánskou směs
- tvrdý sýr na posypání (Gouda apod.)
Postup Bramborákové rolky s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených ingrediencí vypracujeme bramborákové těsto a na troše oleje osmažíme 4 tenké bramboráky. Jednu stranu smažíme dozlatova, druhou o něco méně (bramboráky budeme ještě zapékat).
Mleté maso smícháme s kořením, případně dosolíme a dobře promícháme.
Masovou směs rozetřeme na tu více osmaženou stranu bramboráků ve vrstvě vysoké asi 0,5 cm. Potom bramboráky zavineme a naskládáme do zapékací nádoby. Vymazávat nemusíme.
Navrch posypeme sýrem a dáme do trouby vyhřáté na 150 °C asi na 30 minut zapéct.Podáváme s nakládanou zeleninou, červenou řepou, kysaným zelím apod.