Bramboráková pánev (tak tomu říkám já)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

7 syrových brambor střední velikosti
vejce
sůl
pepř
kmín
majoránka
strouhanka
hladká mouka
(klasika na bramboráky jak je kdo zvyklý a má rád tak, aby vzniklo dílo ne tuhé, ne řídké, tak akorát)

Postup přípravy receptu

  1. 3 brambory nastrouháme na hrubo, 4 na jemno.

  2. Zamícháme všechny suroviny v jednu hmotu, koření a zbylé ingredience přidáme dle chuti jak máme rádi. Necháme odležet 30 min.

  3. Rozpálíme pánev (osobně používám titánovou pánev průměru 24 cm), rozprostřeme těsto a necháme na nejvyšší stupeň 15 min. Pak vypneme na 5 min. Následně necháme pod poklicí na elektrickém sporáku na dvojku 20 min. Zase záleží na kvalitě a průměru pánve a výšce nakladeného těsta. Nakonec necháme ještě 5 min na nejvyšší stupeň bez poklice, jen kvůli páře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!