Borůvkové galetky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g hladké mouky
- 40 g loupaných mletých mandlí
- 120 g másla
- 4 lžíce třtinového cukru
- špetka soli
- 5 lžic studené vody
- 400 g borůvek
- trocha třtinového cukru na posypání borůvek
- kousek másla
Postup Borůvkové galetky
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme mouku, mleté mandle, 4 lžíce cukru a sůl. Přidáme změklé máslo a prsty utvoříme drobenku. Pak přidáme vodu a uhněteme hladké těsto. Z těsta utvoříme bochánek, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na hodinu do chladu.
Odleželé těsto rozválíme, vykrojíme z něj 5 koleček o průměru asi 20 cm. Na kolečka naklademe borůvky tak, aby zůstal prázdný kraj asi 2 cm. Okraje koleček zvedneme a vytvarujeme dokola tak, aby vznikly takové mističky. Borůvky posypeme lehce třtinovým cukrem a do středu vložíme malý plátek másla.
Pečeme při 180°C asi 30 minut. Upečené necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.