Borůvkové galetky

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
40 g loupaných mletých mandlí
120 g másla
4 lžíce třtinového cukru
špetka soli
5 lžic studené vody
400 g borůvek
trocha třtinového cukru na posypání borůvek
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme mouku, mleté mandle, 4 lžíce cukru a sůl. Přidáme změklé máslo a prsty utvoříme drobenku. Pak přidáme vodu a uhněteme hladké těsto. Z těsta utvoříme bochánek, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na hodinu do chladu.

  2. Odleželé těsto rozválíme, vykrojíme z něj 5 koleček o průměru asi 20 cm. Na kolečka naklademe borůvky tak, aby zůstal prázdný kraj asi 2 cm. Okraje koleček zvedneme a vytvarujeme dokola tak, aby vznikly takové mističky. Borůvky posypeme lehce třtinovým cukrem a do středu vložíme malý plátek másla.

  3. Pečeme při 180°C asi 30 minut. Upečené necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!