Blesková jablková roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 150 g krupicového cukru
- 6-8 lžic polohrubé mouky
- 250 g nastrouhaných jablek
- skořice
- cukr na posypání
Postup Blesková jablková roláda
Postup přípravy receptu
-
Plech vyložíme pečícím papírem na něj rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a skořicí.
Vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé hmoty do níž přidáme polohrubou mouku.
Těsto vlijeme na nastrouhaná jablka, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15-20 min.
Na teplou roládu rozprostřeme vlhkou utěrku, přiklopíme druhým plechem a obrátíme. Roládu opatrně stočíme pomocí utěrky, pocukrujeme a necháme vychladnout.