Domácí francouzská polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

Na jednu porci.
2,5 dl silného vývaru (kuřecí, hovězí...)
3 stroužky česneku
1 vejce
3 dkg nastrouhaný sýr eidam (ementál nebo podobný sýr. Nejlepší je s modrým sýrem Rokfór. Niva stačí)
1 lžička sádla (stačí i půl)
Majoránka podle chuti
chleba (Osmažené kostičky)
pažitka (Nasekané bylinky)

Postup přípravy receptu

  1. Včera byla grilovačka a dneska není nikomu do zpěvu? Nedá se nic dělat a je třeba pozvednout náladu. Vezmi vývar z mrazáku, jak jsem Tě učil, a dej ho na plotnu. Oloupej česnek a nastrouhej sýr.

  2. Jasně kostičky chleba opečeného máš pořád v sáčku taky v mrazáku.

  3. Ten česnek rozmáčkni, nebo utři a dej do hrníčku na polévku, případně do talíře.

  4. Přidej špetku majoránky, vejce a to sádlo.

  5. Přelij vařícím vývarem.

  6. Zasypej sýrem a navrch dej ty kostičky chleba. Ozdob bylinami a honem na stůl. Čarodějná polévka se musí jíst vařicí.

  7. Kdo snáší, přidá trochu pepře a nebo čili papričku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!