Biskupský chlebíček III.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vajíčka
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml oleje
- 100 ml vlažné vody
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- kandované ovoce
- čokoláda
Postup Biskupský chlebíček III.
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny.
Pak postupně zašleháváme rum, citrónovou šťávu, olej a vlažnou vodu. Poté přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh. Už nešleháme, ale jen překládáme, aby nám sníh nespadl. Když je to hezky všechno spojené, přidáme kandované ovoce a lehce ho vmícháme. Těsto nesmí být ani tekuté ani moc husté.
Pečeme v předehřáté troubě na cca 150-180°C. Upečený je, když se nelepí na špejli:) Po upečení vyndáme a necháme vychladnout.
Vychladlý biskupský chlebíček polijeme čokoládou a necháme ztuhnout:)