Biskupský chlebíček III.

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vajíčka
150 g cukru
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vlažné vody
1 lžíce rumu
1 lžíce citrónové šťávy
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
kandované ovoce
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny.

  2. Pak postupně zašleháváme rum, citrónovou šťávu, olej a vlažnou vodu. Poté přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh. Už nešleháme, ale jen překládáme, aby nám sníh nespadl. Když je to hezky všechno spojené, přidáme kandované ovoce a lehce ho vmícháme. Těsto nesmí být ani tekuté ani moc husté.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na cca 150-180°C. Upečený je, když se nelepí na špejli:) Po upečení vyndáme a necháme vychladnout.

  4. Vychladlý biskupský chlebíček polijeme čokoládou a necháme ztuhnout:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!